tiistai 10. helmikuuta 2009

Lautanauhoja

Viimeaikaisia launauhayritelmiä ovat olleet:
(langat 7 veljestä ja Nalle)

Tämän tein joululomalla, simppeli 4 ja 4 käännöstä. Lankojen pujotussuunta ei oikein tue käärmemallia, mutta ihan kivan näköinen tuosta tuli silti.


Ensimmäinen kokeilu mallilla, jossa pitää käännellä lautoja ryhmittäin. Malli on kotoisin täältä ja kuuluu ilmeisesti egyptiläistyyppisiin malleihin. Itse en tästä kovin paljon pidä, taidan tykätä enemmän selkeästi hahmotettavista kuvioista. Ehkä voisi joskus kokeilla laittaa tuon kuvion reunojen sisään, jos se miellyttäisi silmääni silloin enemmän..

Toinen yritys ryhmittäin käänneltävillä malleilla oli tämä, kun sain käyttööni enemmän lautoja.

Aloitin nauhojenteon opettelun ystävältä lainatuilla laudoilla, mutta kesällä kotona käydessäni isä teki minulle yhdeksän vanerista lautaa. Aika nopeasti totesin tarvitsevani enemmän, ja löydettyäni netistä maininnan pelikorteista tehdyistä laudoista pummasin poikaystävältä korttipakan. Rei'ittimen ohjaimen säätämisellä reiät saa helposti lautojen kulmiin oikeille kohdilleen. Kokeilu osoitti kahden yhteenliimatun kortin olevan tukevampi kuin yksi kortti yksinään, ja kantapään kautta opin paperiliiman murtuvan, jos lauta taipuu hiukankaan, joten liimasin kortit yhteen uudelleen Erikeepperillä. Märkä liima väänsi kortteja aavistuksen verran, mutta se ei haittaa, ja tuloksena laudat ovat toimivia ja tukevia. Tein muutaman laudan liimaamalla kortit yhteen kuvapuoli ulospäin, joten niiden avulla on helppo erottaa laudat, joita on käännettävä eri suuntaan kuin muita.

Köynnösmalli on täältä ja sen kanssa tuli kyllä tuskailtua huomattavasti enemmän kuin aiempien, mikä johtui siitä, että muutamien oleellisimpien lautojen pujotussuunta oli ohjeessa (minun mielestäni) väärin. Jouduin myös itse miettimään mitä lautoja käännellään milloinkin mihinkin suuntaan, koska sitä en ohjeesta onnistunut löytämään / tajuamaan, joten olin aika ylpeä itsestäni, kun sain tämän lopulta onnistumaan :-) Voisi joskus kokeilla tehdä tätä ohuemmalla langalla, esim. puuvillalla tai pellavalla, niin saisi paremmin puvun koristeeksi sopivaa nauhaa.


Tämäkin on ihan simppeli malli, 4 ja 4 käännöstä. Köysin netistä kuvagallerian, jossa oli herkullisia malleja, joten halusin kokeilla niitä. Tuo galleria vain on siitä ikävä, että se aukoo taustalla omatoimisesti mainosikkunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti