maanantai 2. helmikuuta 2015

Nameja nopeasti

Muistaakseni nähtyään mankkapussini ystäväni kysyi, voisinko tehdä jotain samantapaista hänelle koiran namipaloja varten. Siihen tarvitsisi pussin, josta olisi nopea ottaa makupala, jotta koiran voisi palkita välittömästi sen tehtyä jotain oikein, jotta koira muistaisi vielä, mistä hyvästä palkinto tuli.

Eli pussin pitäisi pysyä avonaisena, kuten mankkapussin. Mietin reunan jäykistämistä korsettiprojektista ääneillä nippusiteillä, mutta olin tullut valinneeksi pussia varten aika paksun ja jäykän kankaan, jonka totesin pysyvän muodossa ihan itsekseen, varsinkin kun reunaan tuli useampi kangaskerros. Saatavuutta helpottamaan leikkasin pussin etureunan alemmaksi kuin takareunan, ja sitä varten reunan huolitteluksi tuli muotokaitale. Sisäussi on saman mallinen, ja sen sulkee ohuesta kankaasta tehty ja nyörillä kiristettävä kansiosa, jotta pussin saa suljettua jäykästä reunasta huolimatta. Kaksi ripustuslenkkiä pitää pussin oikein päin ja heilumatta vyössä. (Mankkapussiinkin olisi pitänyt tehdä kaksi lenkkiä)

Ajatus ei riittänyt sisäpussin ja kannenkiinnittämiseen siististi reunan muotokaitaleen väliin, joten ne on vain tylysti tikattu kiinni muotokaitaleen juureen, mutta toimii pussi näinkin ja ystäväni vaikutti tyytyväiseltä. En tosin ole vielä kuullut, toimiiko pussi hänellä käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti