maanantai 11. elokuuta 2014

Itse tehty mankkapussi

Innostuin seinäkiipeilystä, ja jo ekalla kerralla huomasin, että oma mankkapussi eli magnesiumkarbonaattijauhetta sisältävä pussi olisi oikein kiva, kun alhaalla käsiin hierottu on hikoiltu pois ja ollaan puolessa välissä seinää eikä ote enää pidä yhtään.

Valmiina ostettu pussi maksaisi reilun parikymmentä euroa, ja kun tutkin ystäväni pussia, päätin että kyllähän tuollainen pitää pystyä itse väsäämään.

Kun sitten pari iltaa myöhemmin päätimme, että käymme kiipeämässä vielä seuraavana päivänä, ennen kuin vieraanani ollut ystäväni palaisi kotikaupunkiinsa, pussi piti saada valmiiksi siltä istumalta. Ystäväni ihasteli ja äimisteli jälkeenpäin, että olin tunnissa kehitellyt melko professionaalin näköisen pussin aivan tyhjästä! Tuntui kyllä kivalta kuulla se. :-) Jälkeenpäin osoittautui, että pussin muoto vaatisi vähän paremman designin eikä sulkusysteemi toimi niin hyvin kuin pitäisi, mutta se palvelee tarkoitustaan kyllä ihan auttavasti ja on huomattavasti hauskemman näköinen (=värinen) kuin valmiit pussit :-) ja tuli maksamaan vain tuon karabiinin hinnan.

Kaivoin siis varastoistani ammoin mukaan tarttuneet tuulipukukangastilkut, koska ajattelin sen olevan riittävän tiivistä pitämään magnesiumjauheen sisällään. Pohjan sisäpuolelle kerrosten väliin on lisäksi ommeltu muovisesta pussista leikattu pala. Pussi on kaksinkertainen, ulkopussin reunan jäykistää ympyränmuotoiseksi muovipullosta leikattu suikale, kun taas pehmoista verkkarikangasta oleva sisäpussi kiristyy kiinni nyörillä, joka tulee ulos pussin sivusta eikä päältä. Kahdessa ripustuslenkissä on karabiini, jolla pussin saa roikkumaan valjaiden selkäpuolella. Malliltaan pussi on pyöreäpohjainen, ns. merimiessäkki, mutta se roikkuu hiukan huonossa asennossa osittain sen vuoksi, että kangas on pehmeää ja ryhditöntä.

Saisinkohan joskus tehtyä uuden tuollaisen ja mietittyä muodon paremmaksi tai edes vaihdettua sisäpussin kiristyvän osan ohuemmaksi ja paremmin sulkeutuvaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti