sunnuntai 4. elokuuta 2019

Laukulle jatkoaikaa

Aiemmin tehty laukku oli kulunut ja kaipasi korjaamista

* * *

Neljä vuotta sitten tekemäni kesäkassi on käytössä kulunut niin pahasti, että huomasin minua hävettävän käyttää sitä. Kantohihna oli alunperin päällystettty ohuella paitakankaalla, joka kyllä oli pehmoinen ja mukavantuntuinen mutta ei kestänyt kulutusta, varsinkaan niissä kohdissa, missä olkahihna kiinnittyy laukkuun; sen sisällä ollut pehmuste alkoi irvistää rei'istä liian näkyvästi. Mutta pidän laukun rungon kankaan väreistä yhä hyvin paljon, joten en halunnut luopua laukusta. Päätin siis korjata sen takaisin käyttökuntoon.

Pidin laukusta muutenkin mutta käytössä oli usein tullut todettua, että se on liian ohut, koska pohja on liian kapea, ja sen sisällä saisi olla enemmän taskuja kuin alkuperäiset kaksi avotaskua. Vuori oli tehty lakanakankaasta, joka sekin osoitti kulumisen ja pinttymisen merkkejä laukun suun reunoilla Koska olkahihnan irrottaminen vaatisi joka tapauksessa vuorin ja päällisen irrottamista toisistaan, pääsisin samalla korjaamaan näitäkin puutteita.

En halunnut leventää pohjaa kovin paljoa, koska silloin laukku muuttuisi matalammaksi, enkä myöskään halunnut alkuperäisten taskujen siirtyvän laukun pohjalle, mutta muutaman sentin leveyttä onngeksi sai lisää. Lisäsin vuoriin toiselle sivulle pääälle ommellun vetoketjutaskun ja korvasin vuorin uusilla paloilla lakanakangasta laukun suulla.

Mietin pitkään uuden kantohihnan ideaa ja päädyin lopulta neljään metallirenkaaseen, jotka muuten nekin mainitaan tuossa ensimmäisessä tätä laukkua koskevassa postauksessa - ne ovat maanneet tarvikevarastoissani sieltä asti. Tilkkuvarastoista löytyi sopivan värisiä kankaita hihnaan ja kiinnityspaloihin. Hihnan kangas on nyt ohutta mutta kovapintaista keinokuitua, katsotaan miten pitkään se kestää. Mutta ainakin laukkuni sai lisää käyttöaikaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti