maanantai 11. marraskuuta 2019

Viimeiset jämäpalat

Kun keksin, että voisin käyttää trikoopaidoista jääneet palat alushousuiksi, tein niitä pariinkin otteeseen. Kävin nyt trikoopaloja vielä läpi ja leikkasin alushousuiksi loputkin riittävän isot palat.

Ensimmäisen kuvan tapaukset ovat vaaleanpunaiseen paitaan ja kissapaitaan sekä beigeen paitaan käyttämäni trikoon jämiä - vaaleanpuneinen on toiselta puolelta tummanruskeaa, joten toisissa alushousuissa se on päällepäin (takakappale on beige, ei vaaleanpunainen)


Toisessa kuvassa taas on viininpunaisen paidan jäänteet - kankaassa oli erilaisia kuvioalueita, joten halusin hyödyntää niitä saadakseni mahdollisimman eri näköisiä alushousuja. Tuota vaaleamman sävyistä osaa varten piti ostaavalkeaa joustopitsiä kun aiemmin hankkimani musta ja beige eivät tuntuneet siihen sopivan. Tästä kankaasta tykkään aivan erityisesti, sillä se on jotenkin tosi pehmoista ja joustavaa mutta napakkaa.


Nämä kaikki on tehty sillä ensimmäisissä itse tehdyissä käyttämääni kaavalla, koska toinen osoittautui käytössä ei-ihan-niin-toimivaksi enkä ole jaksanut (enkä rohjennut) ryhtyä tutkimaan, miten sitä pitäisi modifioida, jotta se istuisi paremmin. Olen kuitenkin yhä tosi mielissäni, että keksin ryhtyä tähän. Nämä ovat tosi nopeita ja helppoja tehdä, jämäpalat tulevat hyödynnettyä eivätkä jää makaamaan kaapintäytteenä ja saan uusia alushousuja lähes ilmaiseksi (toki nuo joustopitsit maksavat jotain).


1 kommentti:

  1. Löysin vasta blogisi ja huomaan, että olet lakannut bloggaamasta... Kirjoitin joskus itsekin blogia, mutta kun en saanut lukijoita ja kommentteja, se jäi. :(

    VastaaPoista