tiistai 13. joulukuuta 2016

Kesämekkojen kaavoista

 Huomasin vasta nyt, että näiden itselleni ja ystävälleni tekemän kesämekon kaavasta on kyselty kommenttiosiossa.

Kaava on otettu Suuren Käsityölehden numerosta 5/98, missä se on malli nro 5. Varmaan samanlaisia kaavoja on ollut myöhemminkin, mutta minulla vain sattuu olemaan lehdestä tallessa vuosikerrat 98-01 (ja nyttemmin 14-15) joten siksi käytän noin vanhoja kaavoja.

Tuo malli on siksi kiva, kun pään- ja kädenteiden reunat saa helposti siisteiksi epätavallisen ompelujärjestyksen avulla. Ohjeessa mekko kootaan olkasaumoja lukuunottamatta valmiiksi kt-vetoketjuineen kaikkineen ja yläosan vuori kootaan samoin ilman olkasaumoja, ja sen jälkeen päällinen ja vuori yhdistetään pään- ja kädentien reunoista ja koko vaate käännetään avointen olkasaumojen kautta. Itse tosin taisin koota ja yhdistää pelkän yläosan ja ommella helmaosan ja takavetoketjun vasta, kun vuori oli jo paikoilaan ja käännetty nurjalle puolelle.

-----------

Tottapuhuen en ole uskonut juuri kenenkään lukevan tätä blogia, joten en ole pitänyt silmällä kommenttiosiotakaan. Yritän parantaa tapani sen suhteen! Olen ajatellut, että koska en julkaise opastavia työvaihekuvia (koska en malta keskeyttää työtä kuvien ottamista varten enkä ole ollenkaan varma missä kohtaa kuvien ottamisesta olisi eniten hyötyä toisille) blogistäni ei ole varsinaista hyötyä kenellekään. Ihailen kovasti toisten blogeja, joissa on tarkkoja kuvia työvaiheista selkeiden neuvojen kera (kuten korsettia tehdessäni käyttämäni sivu) mutta en kuvittele pystyväni tarjoamaan läheskään samaa, vaikka joitain yksinkertaisia yritelmiä olenkin postannut ja meinaan postata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti