tiistai 8. kesäkuuta 2010

Barbinvaatteita

Ostettuani ne napit barbinvaatteita varten, sormia on syyhyttänyt aina ne sisältävän rasian osuttua hyppysiin, ja joku päivä siten haeskelin netistä kuvia Barbien myyntivaatteista ja Barbie-nukkien yllä olevista puvuista sadakseni ideoita. Kaivelin tilkkuvarastoni pohjia myöten ja ryhdyin töihin, päivän työn tulokset näkyvät oheisissa kuvissa.

Minulla on barbien vaatteiden kaavoja käsityölehdistä ja kirjoista, ja joitakin olen vain kehitellyt itse. Kaikista kaavoista ei kuitenkaan tiedä, istuvatko ne nykyisille leveämpivyötäröisille nukeille, ja kuinka väljiä vaatteet ovat. Erityisesti minua on vaivannut käsityölehden malliarkin pystyleikkauksilla muotoillun mekon kaava, joka on parilla edellisellä yrityiksellä osoittautunut valtavan väljäksi. Tein koekappaleen vaaleanlilasta lakanakankaasta, muokkasin kaavaa sen perusteella, ja kokeilin myös alkuperäistä ohjetta pidempiä hihoja sekä etsin paikkaa rintojen alle tulevalle koristenauhalle. Kuvassa on kyseinen koekappale, josta siitäkin tuli ihan kiva.

Kun tuota empirelinjaa tuli etsittyä, halusin kokeilla myös erästä netissä valmiina myyntivaatteena ollutta mallia. Alaosan kaavan olin kehitellyt joskus aiemmin muotolaskoksilla kavennettua perusmekkoa varten, mutta nipsaisin kaavan poikki arviolta rintojen alta, tiukensin sitä istuvammaksi ja lisäsin rintoja varten kupit. Seuraavalla kerralla poikkileikkaus pitää laittaa puoli senttiä ylemmäs, koska nyt vyötärö meinasi jäädä liian ylös.

Tässä kohtaa ajattelin, että ei enää mekkoja vaan jotain, mitä pystyy yhdistelemään, joten ryhdyin tekemään housuja. Muistelin käsityölehden kaavan olevan lantiolta pinkeä, joten lisäsin siihen aavistuksen lisää leveyttä, jätin vyötärönauhan pois ja pätkäisin lahkeet capreiksi. Pikkuinen yläosa on lyhennetty toppiyläosan kaavasta, t-paita puolestaan käsityölehden poolon kaavasta, minkä takia se onkin helmasta hiukan turhan leveä. Kiiltävä verkkarineulos muuten tekee kuvaan outoja moiré-kuvioita, joita ei oikeasti kankaassa ole.

Saa nähdä, menevätkö nuo joskus käyttöönkin. Ompelin barbinvaatteita omalle nukelleni varmaan viisitoistavuotiaaksi, ja aikuisiällä palasin niiden pariin kymmenkunta vuotta sitten kuunneltuani ystävän pienten serkkujen vikisevän nukkiensa vähäistä vaatevarastoa. He saivatkin joululahjaksi toistakymmentä asua. Tein jonkin verran vaatteita myös kummityttäreni nukelle, mutta hän piti enemmän MyLittlePonyista ja nyt 9 vuoden kypsässä iässä hän on mielestään liian vanha leikkimään barbeilla. Odottelen, josko ystävän nyt nelivuotias neiti joskus kiinnostuisi barbeista... Toivotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti