torstai 3. kesäkuuta 2010

Neitien tavaroita

Viime lauantaina kastettu Ella Helmi Aurora sai ristiäislahjaksi vaaleanpunaisen virkatun hatun. Itse hattuun bongasin ohjeen vanhasta käsityölehdestä, ja sen mukaan hatun piti sopia puolivuotiaalle, mutta vaikka lanka olevinaan oli samanpaksuista kuin kuin ohjeessa, hatun ympärysmitasta tuli aavistuksen pienempi, mikä oli ihan hyvä, koska sen saaja syntyi vasta huhtikuun alussa. Ella ei vielä osaa pitää päätään pystyssä, joten hattu tarvitsi kiinnitysnyörit, jotka lisäsin ilman ohjetta. Pikaisesti kokeillessa hattu vaikutti sopivankokoiselta päivänsankarille, mutta korvalappujen osumista oikeaan kohtaan en tiedä. Toivotaan, että hatulle on käyttöä.

Laitan myös muistaessani näkyville nämä, koska olen niistä melko ylpeä. Ponnarilenkit syövät hiuksia ja hainhampaista menee koko ajan hampaita poikki, ja omasta mielestäni nopein tapa kiinnittää pitkät hiukset nutturalle on neula.

Omat hiukseni vain ovat niin ohuet, ettei niistä saa kovin kummoisen kokoista sykeröä, joten kaupan pari-kolmekymmentäkymmentä senttiä pitkät nutturaneulat ovat niihin naurettavan ja epäkäytännöllisen pitkiä. Kiinnitettyäni hiukset muutaman kerran lyhyellä lyijykynällä satuin törmäämään keittiössä parittomaksi jääneeseen puiseen (bambuiseen?) syömäpuikkoon. Sitä oli helppo vuolla puukolla, joten lyhensin sitä hiukan ja vuolin toisen pään teräväksi ja toiseen päähän hiukan koristetta. Vielä viimeistely hiekkapaperilla, niin nutturaneula oli valmis. Olen jo ehtinyt hukatakin muutaman tuollaisen, mutta alla tällä hetkellä käytössä olevat kolme. Keskimmäinen on vuoltu koristeellisesta päästä poikkileikkaukseltaan nelikulmaiseksi, mutta se pyöristyy terävää päätä kohden.

Tulevista töistä sen verran, että löysin vihdoin nappeja barbinvaatteisiin (vieläpä kolme erilaista värilajitelmaa!), joten niitäkin voisi taas ryhtyä tekemään, mutta toisaalta työn alla on myös sininen kirjailtu pöytäliina (hiukan vajaa puolet kirjailuista tehty, kuvia myöhemmin), punainen tilkkupöytäliina ja sohvatyyny (niihin voisi käyttää Kiinasta ostamiani ihania silkinpaloja :-D), pehmo-kettu (joka on odottanut keskeneräisenä jo koko kevään) sekä itselle uusi pitkä kesähame, kun omenanvihreä alkaa osoittaa harmillisia kulumisen merkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti