maanantai 28. kesäkuuta 2010

Vielä lisää barbienvaatteita

Surffailin Sybarite-nukkesivulla ja näin upean jakkupuvun, jollaista halusin heti kokeilla. Muokkailin tuolla alempana olevan vaaleanpunaisen kotelomekon kaavaa niin, että sain siihen hihat ja levenevän helman. Käsityölehden barbienvaatekaavoissa tehdään kauluksesta siistimpi alavaran avulla, mutta kuten alempana olevasta talvitakista ja vielä alempana olevasta mustasta lyhyestä jakusta huomaa, sillä tavoin tehty kaulus ei oikein tahdo asettua, koska erillinen kauluskappale paksuntaa saumavaroja. Sattumalta samassa lehdessä oli normaalikokoinen shaalikauluksinen jakku, joten otin mallia sen kaavoista ja tavasin tarkasti sen ompeluohjetta tehdäkseni kauluksen käyttämättä erillistä kauluskappaletta. Tällainen siitä sitten tuli. Tosin ei tuokaan kaulus haluaisi tuossa asennossa pysyä, joten se on kiinnitetty pienillä pistoilla olemaan noin.

Kesämekko syntyi sifongista, jonka vuorasin valkealla puuvillakankaalla, kun se muuten olisi ollut turhan läpinäkyvää. Miehustan kaavan kehittelin itse, helman kaava on malliarkilta, mutta hiukan kavennettuna, koska sektorimainen kaavaosa nelinkertaisena muodostaa melkein kellon eikä näin pienenä tehtynä sellainen tahdo laskeutua nätisti. Kangas oli kiva siinäkin mielessä, että se sopii tuon nuken mukana alunperin tulleisiin kenkiin.

Malli kaipaa kyllä vielä hiomista, koska jotenkin kaula-aukon reuna näyttää olevan liian ylhäällä. Pitäisikö sen mennä enemmän olkapään päälle ja kauemmas kaulasta? Pitäisikö sitä reunustavan röyhelön olla leveämpi?

Kokeilin talvitakin tekemistä käyttämällä mustassa jakussa kokeilemaan liivin kaavaa ja muokkaamalla vaaleanpunaisen kotelomekon miehustan kaavaa. Ihan hyvähän tuosta tuli , tosin kaulus ei tahdo asettua alas, mutta sen voi kiinnittää ompelemalla, ja tuo kaipaisi kaulaliinaa. Vihreä hame on tehty paljon aiemmin. Saappaat on tilattu Jenkkilästä :-)

Pari muutakin vaatetta on valmiina, mutta olkapäät paljaiksi jättävä pusero odottaa kuminauhan ostamista kaupasta ja vaaleanpunainen trikoopaita kaulusta ja alaosaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti