perjantai 13. syyskuuta 2019

Lempipaidan mallilla - tai sitten ei


Halusin kopioida ostopaidan mieluisan mallin, mutta halpatuotannossa on ongelmansa.

* * *

Minulla oli muutama suosikkitrikoopaita, joita olin ostanut useammankin siksi, että pidin mallista niin paljon, ja nyt kun yksi niistä oli selvästi tiensä päässä (olin jo kerran värjännyt sitä antaakseni sille jatkoaikaa) ajattelin, että voisin kopioida sen mainion mallin leikkelemällä sen kaavoiksi.

Leikeltyäni saumat auki sain todeta, että kappaleet oli alunperin leikattu niin vinoon, että niistä ei ollut kaavoiksi. Kyllä, halvalla kaukoidässä tehty massatuote, mitä muuta voi odottaakaan, mutta silti hätkäyttää nähdä käytännössä tuo todellisuus. Ehkä voisin yrittää vielä ottamalla mittoja varsinaisen muodon sijaan, mutta tällä kertaa en jaksanut ja tyydyin vain kaivamaan lehden kaavan tuon tilalle. (lehti oli jostain 2000-luvun alusta, joten numerolla ei varmaan ole väliä tässä)

Uudessa kankaassa oli kuvioraitoja, joten aseteltuani etukappaleen tuohon vaalean raidan päälle laitoin takakappaleen sen päälle olkasaumat ja kainalot kohdakkain, ja piirsin kankaan kuviota kaavaan voidakseni sitten sen mukaan asetella takakappaleen samaan kohtaan kuviota. Hihoissa piti valita, mihin kohtaan haluan tuon vaalean raidan, ja harkitsin hetken aikaa, että laittaisin sen kulkemaan samassa kohdassa kuin miehustassa, mutta se olisi tuntunut jotenkin liian yhtenäiseltä, ts. raita olisi näyttänyt liian hallitsevalta. En tiedä, ehkä se olisi voinut toimiakin, mutta tämäkin on ihan hyvä.

Kangas on todella joustavaa, joten kauluksen alavaroihin silitin joustavaa tukikangasta, mikä oli ihan hyvä valinta, ja kuten aina, olkasaumoissa on tukena kanttinauhaa.

Tämä kangas oli niin joustavaa ja myös niin mukavan tuntuista ja sitä jäi ihan hyvänkokoisia paloja, että taidan tehdä tästä lisää alushousuja. Paha vain, että ostamani musta ja beige joustopitsi eivät tietenkään sovi yhteen tämän kanssa ja joudun ostamaan vielä uutta, varmaankin valkoista, tätä varten!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti