perjantai 13. syyskuuta 2019

Riittävän pitkä aamutakki

Olen pitkä, joten kaupan aamu/kylpytakit ulottuvat minulla yleensä vain säären puoliväliin tai hiukan polven alapuolelle ja se ärsyttää minua, koska haluaisin aamutakin ulottuvan nilkkoihin asti. Joskus takavuosina onnistuin löytämään riittävän pitkän fleece-aamutakin mutta se on kulunut jo loppuun, ja joskus aikoinaan ompelin pitkän flanelliaamutakin mutta myös se kului lopulta puhki, ja harkitsin jopa hiukan liian lyhyen fleece-aamutakin jatkamista ostamalla alesta toisen samanlaisen ja paloittelemalla sitä, mutta päätin kuitenkin yrittää uuden riittävän pitkän aamutakin ompelemista.

Muistelin nähneeni joskus vanhoissa (elo)kuvissa aamutakeissakin herrainkauluksia, joten päätin tällä kertaa tehdä sellaisen, ja kopioin lehdestä kevyen herrainkauluksella varustetun syystakin kaavat, joiden helmaa pidensin omaan nilkkaan asti. Ostin flanellia alelaarista kaksi palaa, joiden arvelin riittävän pitkään vaatteeseen - kuvio ja väri eivät olleet ihan ykköstoiveeni mutta kelpaavat.

Kangasta leikatessa kävi ilmi, että sitä ei olekaan ihan riittävästi, joten jouduin kokoamaan takakappaleen ja toisen alas asti ulottuvan etualavaran kahdesta palasta, ja vyön useista pienistä palasista, mutta lopulta sain kasaan kaikki tarvittavat osat. Taskut olisivat saattaneet olla hyvät, mutta niihin kangas ei riittänyt enää mitenkään.

En ole tällaisia kauluksia juurikaan ommellut, joten käytin apuna bleiserin ompelun kuvallisia ohjeita enkä silti saanut ihan kaikkea menemään  niin kuin kuvissa, kun jotkut saumavarat eivät vain tunnu millään logiikalla kääntyvän ohjeen mukaiseen suuntaan. Mutta ihan kelvollinen tästä tuli eikä mikään irvistä ainakaan näkyvästi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti