sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kenkälaukku

Uudenvuodenjuhliin lähtiessä mies huomautti, että muuten päälläni on ykköset, mutta kannan korkkareitani muovikassissa, mikä ei näytä kovin kivalta. Oikeassahan hän on ja olen itsekin muistaessani harmitellut sitä, Joten kun kerran laukkujenompelukirja on, voisin kai ommella kerrankin asiallisen laukun kenkien kantamiseen siististi.

Käsityölehdessä oli vuosia sitten kolmion muotoisen juhlakenkälaukun ohje (12/98 tai 12/99?) mutta se näytti hankalasti avautuvalta niin, että kenkien laittaminen sinne olisi vaikeaa. Olin saanut äidiltä pitkiä vetskareita, joten otin mitat kenkälaatikosta ja suunnittelin laatikkomaisen mallin, jonka koko päälliosa avautuu, jolloin kengät voi työntää sinne suoraan päältäpäin. Kokoa laukulla on sen verran, että korkeammatkin korot tai nilkkurit mahtuvat sinne ongelmitta.

Ensiksi vetoketju kiinnitettiin kahteen sivu/päällikaitaleeseen, sitten niiden päihin kiinnitettiin sivukappaleet ja nämä sivu/päällipalat kiinnitettiin suorakaiteen muotoisin etu- ja takakappaleeseen. Nelikulmainen pohjapala kiinnitettiin viimeisenä.

Materiaali on harmaanruskeaa canvasta, jonka tuin tarpeettomaksi käyneellä puuvillaripsillä. Kun mustan metallivetskarin (n. 40 cm?) ja harmaanruskean kankaan yhdistelmä näytti turhan armeijatyyliseltä, yritin koristella sitä hiukan, mutta ei se kovin vähemmän armeijahenkiseksi muuttunut... ajaa kuitenkin tarkoituksensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti