keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Olenpahan ainakin erilainen!

Vuosia sitten kävin British Museumissa ja ihastuin t-paitaan, jossa luki Rousseuaun lausuma "If I'm not better, at least I'm different." Paha vain, että pesussa paita kutistui pian käyttökelvottomaksi. Laitoin sen kuitenkin talteen aikoen vielä joskus tehdä siitä jotain - mainitsin aiemmin T-paidasta kassiksi -merkinnässä halunneeni kokeilla t-paidasta leikatun palan kiinnittämistä koristeeksi joustamattomaan kankaaseen, ja mielessäni oli nimenomaan tämä paita. Paitsi että se oli hautautunut ties minne kangaskasojeni uumeniin.

Kun sitten jouduin järjestämään kankaita uudelleen, tämä t-paita osui lopulta käsiini, ja päätin toteuttaa suunnitelmani kassista. Keskeneräisten töiden kasassa on pitkään lojunut myös harmaa kassintekele, jota koristaa vaaleanpunaisista tilkkusuikaleista tehty kaitale, jota kokeilin löydettyäni netistä ideoita tilkkutöihin, joten idea tilkkukaitaleeseen tuli sieltä. Mutta koska teksti on vaaleansininen tummansinisellä pohjalla, päädyin vaaleansinisiin tilkkuihin ja mustaan pohjakankaaseen, koska sellaista minulla sattui olemaan.

Kasasin ensin tilkkutyön, vuorasin sen pohjakankaalla ja leikkasin pohjakankaasta loput palaset. Tikkasin t-paidasta leikatun palasen pohjakankaalle kuten tuossa aiemmassa merkinnässä ja kokosin laukun katesaumoilla. Taitoin alakulmat pohjan alle saadakseni laukkuun pohjan, ja kiinnitin lopuksi kantohihnat. Harkitsin hetken aikaa, että olisin kiinnittänyt laukkuun myös t-paidassa olleen British Museumin tagin, mutta sitten joku olisi luullut, että laukku on ostettu museosta sen sijaan, että olen tehnyt sen itse. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti